Ecofys – Experts in Energy

Ecofys werd in 1984 opgericht met de missie: “duurzame energie voor iedereen”. Ecofys is nu de toonaangevende expert in duurzame energie, energiebesparing & CO2-efficiëntie, energiesystemen & -markten en energie- & klimaatbeleid. De unieke combinatie van al deze vakgebieden is de sleutel tot zijn succes. Ecofys creëert slimme, effectieve, praktische en duurzame oplossingen voor en met klanten over de hele wereld, uit zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. In België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China en de VS heeft Ecofys meer dan 250 experts in dienst die met toewijding werken aan oplossingen voor energie en klimaat.

(www.ecofys.com)

 

Ecofys – Wind Energy

De windenergie-experts van Ecofys adviseren projectontwikkelaars, energiebedrijven, lokale en regionale overheden, turbineproducenten, financiële instellingen en andere belanghebbenden.

(www.ecofys.com/nl/expertise/windenergie)

 • Strategisch portfolio advies
  Op basis van onze kennis van de windenergiemarkt ondersteunen wij u met het ontwikkelen van strategische lange-termijndoelstellingen. Ook identificeren we samen met u synergiën binnen uw portfolio die kunnen leiden tot waardecreatie op de korte termijn.
 • Asset Performance Management
  Ecofys biedt in samenwerking met Bentley Systems een solide Asset Management platform aan, waarbinnen u uw operationele data kunt gebruiken om keuzes te verhelderen en zodoende projectbeslissingen te verbeteren.
 • Due Diligence, Owner's engineer, FEED studies
  Steunend op onze integrale kennis van windenergieprojecten, zijn we in een unieke positie om zowel Due Diligence, Owners Engineer en Front End Engineering and Design (FEED) diensten aan te bieden.
 • Project Development Services
  Wij hebben een totaalbeeld van de windenergiesector, en kunnen u bijstaan bij zowel kleine studies als bij het management van uw volledige windenergietraject (inclusief vergunning, contracting, windmeetcampagnes en veiligheid/HSE). 
 • Layout-optimalisatie en kostenmodellering
  Onze beproefde kostmodellen worden toegepast om: projecteigenaars bij te staan in hun O&M strategie; ontwikkelaars te ondersteunen bij aanbestedingsprocedures; investeerders te helpen bij M&A keuzes; en overheden te helpen bij beleidsontwikkeling en -evaluatie.
 • Opbrengstberekeningen en windmetingen
  Met hulp van meetmasten, LiDARs of SoDARs kunnen we u opbrengstberekeningen leveren die voldoen aan de hoogste standaarden en worden erkend door financiële instellingen als basis voor projectfinanciering.

 

Ecofys - Wind Turbine Testing Services (WTTS)

Ecofys WTTS beschikt over zijn eigen windturbine testplaats (Test Site Lelystad) voor de certificatie van windturbines conform IEC en MEASNET. In nauwe samenwerking met windtest grevenbroich gmbh verstrekt Ecofys WTTS wereldwijd test- & certificatiediensten. Alle windmetingen worden vanuit Ecofys WTTS uitgevoerd met inachtneming van ISO, IEC en MEASNET standaarden.