- Wat kan ik met de quickscan portal doen?

Met de quickscan portal kunt u snel een go / no-go beslissing maken voor een windpark initiatief. Showstoppers zoals hoogtebeperkingen door vliegvelden en grote hoeveelheden geluidsgevoelige objecten in de buurt van uw turbines zijn snel en simpel inzichtelijk te maken.

 

- Wat kan ik niet met de quickscan portal doen?

De quickscan portal biedt u niet de mogelijkheid om berekeningen uit te voeren. Het doen van faalfrequentieberekeningen, het berekenen van geluid en schaduwcontouren en opbrengsten behoeft specialistische software en modellen. Ecofys helpt u graag verder zodra u de beslissing heeft genomen om verder te gaan met een bepaalde locatie.

 

- Kan ik een account delen met iemand binnen mijn organisatie?

Ja dat kan, maar er kan maar 1 persoon per keer gebruik van maken. Voor grote organisaties die veel gebruik maken van de tool raden we aan om minimaal twee accounts aan te schaffen, zodat er voldoende flexibiliteit in het gebruik blijft bestaan.

 

- Hoe vaak worden de datasets geactualiseerd?

Dat verschilt van dataset tot dataset. De geluidsgevoelige objecten worden maandelijks geactualiseerd. Ecofys checkt elk kwartaal of de overige bestanden geactualiseerd kunnen worden. Ecofys is voor sommige datasets afhankelijk van andere (overheids)instanties.